Water

16.03.2012 Waterschappen: weinig mogelijkheden voor versneld stikstofbeleid

WaterschappenIn het onlangs afgesloten Onderhandelings Akkoord Natuur is sprake van het versneld uitvoeren van hydrologische maatregelen in het kader van de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS).

Het Rijk wil hiermee de extra stikstofproductie compenseren die ontstaat door het verhogen van de maximumsnelheid en extra groeiruimte voor agrarische productie. De Unie van Waterschappen geeft in een brief aan de opstellers van het natuurakkoord (staatssecretarissen van EL&I en I&M en aan het Interprovinciaal Overleg) aan dat het natuurakkoord en vooral de hydrologische maatregelen niet ten koste mogen gaan van bestaande verplichtingen, zoals de Europese waterkwaliteitsdoelen.

Beperkte investeringsruimte

De waterschappen moeten maatregelen nemen om de Europese waterkwaliteitsdoelen in 2015 te halen. Door de bezuinigingen uit het natuurakkoord wordt de uitvoering van die maatregelen moeilijker en duurder. De extra hydrologische maatregelen van de regering verergeren dat nog meer. De Unie van Waterschappen wijst er in haar brief op dat waterschappen de binnen het stikstofbeleid gewenste hydrologische maatregelen niet versneld kunnen uitvoeren zonder dat dit ten koste gaat van bestaande verplichtingen, zoals veiligheid, normering wateroverlast (NBW) en Europese waterkwaliteitsverplichtingen (Kaderrichtlijn Water).

(c) ANP 2012, alle rechten voorbehouden

Deel dit artikel:


Meer nieuws


Oudere artikelen...

Vacaturebank

 

Je nieuwe baan

werkveld
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
Totaal vacatures: 52, nieuw deze week: 6
De meest recente vacatures
>

Tekenaar - Constructeur Werktuigbou...

Lübbers Friesland BV - Ochten
>

ADVISEUR WATERMANAGEMENT

Nelen & Schuurmans - Utrecht
>

Foundry Supervisor

Foseco Nederland B.V. - Enschede
>

EHS Engineer / Milieucoördinator

ECO-job - Omgeving Rotterdam
>

Unitmanager Beheer en Onderhoud

Continu - Midden Limburg
CVbank

 

Je nieuwe collega

werkveld
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
De meest recente CVs
>

Junior Engineer in Water/Hydraulic/...

WO
>

(assistent) uitvoerder

MBO+
>

Adviseur water

WO
>

Hydrogeoloog

WO
>

Bachelor of Applied Sciences (Op zo...

HBO
BouwMatch.nl - vacaturebank voor bouwspecialistenChemieMatch - vacaturebank voor Chemie professionalsInfraMatch.nl - vacaturebank voor Infra specialistenWater-Match.nl - vacaturebank voor water professionalsMilieuMatch.nl - vacaturebank voor milieu specialisten