Water

23.02.2010 Sluizen open voor de natuur

GOES (ANP) - In Zeeland gaat een aantal sluizen de komende tijd regelmatig langer en vaker open ten behoeve van de natuur. Het gaat om een proef waarbij onderzocht wordt in hoeverre daardoor het zoete, voedselrijke water uit de delta de waterkwaliteit van de zoute Oosterschelde verhoogt.

Ook zou het een positief effect kunnen hebben op de trek van vissen en op de groei van schelpdieren. Rijkswaterstaat en het Wereld Natuur Fonds (WNF) lieten dat dinsdag weten.

Vanaf deze week worden de Bergsediepsluis en de Krammersluizen tijdens laagwater vaker en langer open gezet. Zo komt extra, zoet en voedselrijk water uit het Volkerak-Zoommeer in de Oosterschelde.

,,Delta's zijn van nature zeer voedselrijk door de vermenging van zoet en zout water. De productiviteit van een delta ligt gemiddeld 20 keer hoger dan die van open zeewater. Daardoor zijn delta's van doorslaggevend belang voor schelpdieren en als kraamkamer voor veel vissoorten'', aldus het WNF.

In het initiatief werken Rijkswaterstaat en het Wereld Natuur Fonds samen met Zeeuwse natuurorganisaties, de schelpdiersector en Provincie Zeeland. De eerste resultaten van de proef worden in de zomer verwacht.

(c) ANP

Deel dit artikel:


Meer nieuws


Oudere artikelen...

Vacaturebank

 

Je nieuwe baan

werkveld
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
Totaal vacatures: 34, nieuw deze week: 5
De meest recente vacatures
>

Tekenaar m/v (0,8 - 1 Fte)

Wareco Ingenieurs - Amstelveen
>

Dredging Equipment Engineer

Van Oord - Offices Netherlands
>

milieukundig begeleider (MKB) bode...

ECO-job - Noord-Brabant
>

Servicemonteur

V-NOM l Bemiddelaar in de Techniek ...
>

Tendermanager Infra

Continu - Regio Haarlem
CVbank

 

Je nieuwe collega

werkveld
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
De meest recente CVs
>

Projectleider bij LievenseCSO

HBO
>

Hoofd Automatisering

WO
>

Doortastende professional

HBO
>

(junior) ecoloog

HBO
>

Materieelbeheerder -Maritiem

HBO
ChemieMatch - vacaturebank voor Chemie professionalsWater-Match.nl - vacaturebank voor water professionalsMilieuMatch.nl - vacaturebank voor milieu specialistenInfraMatch.nl - vacaturebank voor Infra specialistenBouwMatch.nl - vacaturebank voor bouwspecialisten