Water

28.01.2012 Olie blijft voorlopig in Costa Concordia

WaterROME (ANP) - Het Nederlandse bergingsbedrijf Smit Salvage kan waarschijnlijk pas woensdag beginnen met het wegpompen van olie uit het gekapseisde Italiaanse cruiseschip Costa Concordia. Dat bleek zaterdag.

De weersomstandigheden bij het eilandje Isola di Giglio, voor de kust van Toscane, zijn op het moment verre van optimaal. Hoge golven en felle wind hinderen de bergingsoperatie. De komende dagen houdt het slechte weer aan, zo is de verwachting.

In het wrak van de 290 meter lange Costa Concordia, die 13 januari kapseisde, ligt 2300 ton diesel. Smit had al een bergingsschip gekoppeld aan het gestrande gevaarte. De schepen moesten later echter weer worden losgekoppeld. Het leegpompen gaat enkele weken duren.

Duikers zoeken nog altijd in de Costa Concordia naar 15 vermisten . Die bevinden zich waarschijnlijk in het gedeelte van het schip dat onder water is komen te staan. Zaterdag werd het 17e stoffelijk overschot, van een vrouw, geborgen uit het schip.

Zes opvarenden die de ramp met de Costa Concordia overleefden, slepen scheepseigenaar Carnival Cruise Lines voor de rechter in de hoop op een enorme schadevergoeding. Hun advocaat heeft vrijdag een schadeclaim neergelegd bij een rechtbank in Florida. Hij eist namens zijn cliënten een vergoeding van 460 miljoen dollar (bijna 350 miljoen euro).

De cruiseonderneming had vrijdag aangeboden om alle passagiers een schadevergoeding te geven van 11.000 euro plus onkosten. Het schip had 4229 mensen aan boord toen het kapseisde, onder wie ongeveer 1000 bemanningsleden.

(c) ANP 2012, alle rechten voorbehouden

Deel dit artikel:


Meer nieuws


Oudere artikelen...

Vacaturebank

 

Je nieuwe baan

werkveld
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
Totaal vacatures: 32, nieuw deze week: 3
De meest recente vacatures
>

Manager Maintenance

Teva Pharmachemie - Haarlem
>

milieukundig begeleider (MKB) bode...

ECO-job - Noord-Brabant
>

Service Technicus Automatisering

V-NOM l Bemiddelaar in de Techniek ...
>

Projectleider

Continu - Rotterdam
>

Sales manager

Bouw & Civiel Personeelsdiensten - ...
CVbank

 

Je nieuwe collega

werkveld
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
De meest recente CVs
>

Sr. Researcher/Developer in Bionano...

WO
>

Construction manager and supervisor

WO
>

Project-controller / Kostenbewaker

HBO
>

werk in Qatar, Dubai, Noord-Afrika,...

HBO
>

Huisvesting- en vastgoed adviseur

WO
Water-Match.nl - vacaturebank voor water professionalsInfraMatch.nl - vacaturebank voor Infra specialistenBouwMatch.nl - vacaturebank voor bouwspecialistenMilieuMatch.nl - vacaturebank voor milieu specialistenChemieMatch - vacaturebank voor Chemie professionals