Water

23.11.2009 BAM Infraconsult wint Delta Water Award

De Delta Water Award is gewonnen door "Grevelingen: Van Meer naar Delta", het plan van BAM Infraconsult, AM, Deltares en LOLA Landscape Architects. Deze prijs voor het best uitgewerkte idee voor de delta van de toekomst werd uitgereikt door Commissaris van de Koningin van Zeeland Karla Peijs en juryvoorzitter David Luteijn. Ook de aanwezige minister Plasterk feliciteerde het team van jonge wetenschappers met het winnende plan dat pleit voor het terugbrengen van het getij in de Grevelingen en de Volkerak.

Het innovatieve plan sluit aan bij de nieuwe koers van de Zuidwestelijke delta. Deze is gericht op het terugbrengen van de dynamiek in de door de waterwerken afgesloten merengebieden. De jury: ‘De winnaars verbinden op slimme wijze ecologische en economische belangen. Met hun brede visie verbinden en versterken ze bestaande ideeën.' Het team was één van de zes genomineerden die in februari door de vakjury is geselecteerd uit twintig inzendingen. Deze genomineerde teams van jonge wetenschappers en studenten kregen het afgelopen jaar de mogelijkheid om hun idee verder uit te werken, ondersteund door wetenschappelijke programma's. Naast een geldbedrag van 15.000 euro, krijgen de winnaars een studiereis naar de Yangtze-delta in China.

Bron en volledig bericht: Infrasite.nl

Deel dit artikel:


Meer nieuws


Oudere artikelen...

Vacaturebank

 

Je nieuwe baan

werkveld
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
Totaal vacatures: 51, nieuw deze week: 4
De meest recente vacatures
>

Specialist beheer en beleid beweegb...

Gemeente ’s-Hertogenbosch - s-Herto...
>

milieukundig begeleider (MKB) bode...

ECO-job - Noord-Brabant
>

Machinebouwer (internationaal)

V-NOM l Bemiddelaar in de Techniek ...
>

Traineeship WO

Continu - Rotterdam
>

Per direct: uitvoerder gww regio Al...

Bouwhuysch - Alkmaar
CVbank

 

Je nieuwe collega

werkveld
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
De meest recente CVs
>

Starter met Hydrologie achtergrond

WO
>

Projectmanagement, communicatie

HBO
>

Planadviseur

WO
>

Adviseur waterkwaliteit

WO
>

Ecologie, Water beheer (kwaliteit, ...

WO
InfraMatch.nl - vacaturebank voor Infra specialistenChemieMatch - vacaturebank voor Chemie professionalsBouwMatch.nl - vacaturebank voor bouwspecialistenMilieuMatch.nl - vacaturebank voor milieu specialistenWater-Match.nl - vacaturebank voor water professionals