Verkeer

07.02.2011 1042 'hufters' in verkeer naar rechter

gepimpte autoRIJSWIJK (ANP) - De politie heeft tijdens een grote actie vorig jaar tegen ‘hufterig gedrag' meer dan duizend automobilisten betrapt op roekeloos rijden. Zij moeten zich allemaal verantwoorden voor de rechter. Dat heeft de Raad van Korpschefs vrijdag laten weten.

Tijdens de campagne Laat je niet afleiden controleerde de politie in het hele land tussen 11 september en 8 oktober intensief op gevaarlijk rijgedrag. Steeds meer automobilisten hebben in de auto telefoon, navigatiesystemen en dvdspeler. Normaal gesproken worden ongeveer zevenhonderd mensen gepakt tijdens een gemiddelde periode.

De campagne krijgt in oktober dit jaar een vervolg. Volgens de raad hebben weggebruikers de campagne als 'goed' beoordeeld. Een ruime meerderheid vond de boodschap duidelijk en geloofwaardig. Acht van de tien automobilisten achten het gevaarlijk om tijdens het rijden met de telefoon in de hand te bellen of de navigatie-apparatuur te bedienen. Ruim driekwart vindt politiecontroles op dit gedrag zinvol, aldus de raad.

Minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie kondigde in december aan dat gevaarlijk en asociaal weggedrag in de toekomst extra beboet wordt in vergelijking met andere overtredingen. Het was al bekend dat boetes in 2011 en in 2012 omhooggaan. Met het extra hard bestraffen van bijvoorbeeld grote snelheidsovertredingen en hufterigheid in het verkeer geeft Opstelten invulling aan een breed gedragen wens in de Kamer.

De campagne is een initiatief van Veilig Verkeer Nederland, ANWB, Bovag, RAI, ministerie van Infrastructuur en Milieu, politie en het Landelijk Parket Team Verkeer van het Openbaar Ministerie.

(c) ANP 2011 alle rechten voorbehouden

Deel dit artikel:


Meer nieuws


Oudere artikelen...

Vacaturebank

 

Je nieuwe baan

werkveld
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
Totaal vacatures: 50, nieuw deze week: 3
De meest recente vacatures
>

milieukundig begeleider (MKB) bode...

ECO-job - Noord-Brabant
>

Specialist beheer en beleid beweegb...

Gemeente ’s-Hertogenbosch - s-Herto...
>

Machinebouwer (internationaal)

V-NOM l Bemiddelaar in de Techniek ...
>

Traineeship WO

Continu - Rotterdam
>

Per direct: uitvoerder gww regio Al...

Bouwhuysch - Alkmaar
CVbank

 

Je nieuwe collega

werkveld
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
De meest recente CVs
>

Starter met Hydrologie achtergrond

WO
>

Projectmanagement, communicatie

HBO
>

Planadviseur

WO
>

Adviseur waterkwaliteit

WO
>

Ecologie, Water beheer (kwaliteit, ...

WO
InfraMatch.nl - vacaturebank voor Infra specialistenMilieuMatch.nl - vacaturebank voor milieu specialistenWater-Match.nl - vacaturebank voor water professionalsChemieMatch - vacaturebank voor Chemie professionalsBouwMatch.nl - vacaturebank voor bouwspecialisten