Infra

01.06.2012 Milieudefensie wil 80 kilometerzones behouden

80 kilometerzonesAMSTERDAM (ANP) - Milieudefensie tekent bezwaar aan tegen de afschaffing van 80 kilometerzones bij de grote steden. Dat is donderdag bekendgemaakt.

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) maakte in november bekend dat de maximumsnelheid op vier van de vijf 80 kilometerzones bij de grote steden per juli 2012 omhoog naar 100 kilometer per uur. De hogere snelheid is volgens haar binnen de normen voor luchtkwaliteit en geluid.

Milieudefensie heeft een andere mening en zegt dat door het verhogen van de snelheid de concentratie van stoffen die schadelijk zijn voor de gezondheid toeneemt. ,,De minister roept dat de snelheidsverhogingen wel kunnen omdat auto's schoner zijn geworden de afgelopen jaren, maar feit blijft dat de uitstoot toeneemt bij hogere snelheden'', aldus Ivo Stumpe, campagneleider verkeer van Milieudefensie. ,,Om automobilisten enkele seconden tijdwinst te gunnen, offert de overheid de gezondheid van omwonenden op.''

Amsterdam, Rotterdam en Den Haag spraken zich in het verleden al uit voor het behoud van de 80 kilometerzones. ,,Wij roepen deze gemeenten op om zich opnieuw hard te maken voor de kwaliteit van de lucht die hun bewoners inademen en ook bezwaar aan te tekenen'', aldus Stumpe.

(c) ANP 2012, alle rechten voorbehouden

Deel dit artikel:


Meer nieuws


Oudere artikelen...

Vacaturebank

 

Je nieuwe baan

werkveld
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
Totaal vacatures: 43, nieuw deze week: 2
De meest recente vacatures
>

milieukundig begeleider (MKB) bode...

ECO-job - Noord-Brabant
>

CNC Draaier / Frezer

V-NOM l Bemiddelaar in de Techniek ...
>

aankomend ontwerpleider infrastruct...

Bouwhuysch - Hoofddorp
>

Lead Engineer Civiel

Continu - Eindhoven
>

Mechanical Engineer HTS WTB Noord L...

Nova Engineering - tegelen
CVbank

 

Je nieuwe collega

werkveld
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
De meest recente CVs
>

Sr. Researcher/Developer in Bionano...

WO
>

Construction manager and supervisor

WO
>

Project-controller / Kostenbewaker

HBO
>

werk in Qatar, Dubai, Noord-Afrika,...

HBO
>

Huisvesting- en vastgoed adviseur

WO
Water-Match.nl - vacaturebank voor water professionalsInfraMatch.nl - vacaturebank voor Infra specialistenChemieMatch - vacaturebank voor Chemie professionalsBouwMatch.nl - vacaturebank voor bouwspecialistenMilieuMatch.nl - vacaturebank voor milieu specialisten