Carrière

24.05.2012 Werkloosheid neemt sterk toe

WerkloosheidDEN HAAG (ANP) - De werkloosheid is in april met 24.000 personen gestegen tot 465.000. Dat is 6,2 procent van de beroepsbevolking, maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.

De stijging van de werkloosheid in april was relatief sterk. Gemiddeld over de afgelopen 3 maanden nam de werkloosheid met 7000 personen per maand toe. Het is ruim 6 jaar geleden dat het werkloosheidspercentage hoger was dan 6 procent. Het aantal werklozen nam in april bij zowel mannen als vrouwen toe.

Uit cijfers van UWV blijkt dat het aantal ww-uitkeringen met ruim 3000 is gedaald tot 292.000. Er werden vorige maand vooral minder uitkeringen verstrekt aan mensen jonger dan 25 jaar en aan mannen. Vrijwel alle sectoren vertoonden een daling van het aantal ww-uitkeringen. De afname was relatief het grootst bij seizoensgevoelige sectoren als landbouw en bouw.

Volgens de onderzoekers was ruim een kwart van de uitkeringen bestemd voor 55-plussers. Deze groep steeg het afgelopen jaar met bijna 14 procent tot 76.000. Het aantal uitkeringen voor jongeren tot 25 jaar is met 12.000 beperkt. Wel nam hun aantal het afgelopen jaar met bijna 41 procent sterk toe.

(c) ANP 2012, alle rechten voorbehouden

Deel dit artikel:


Meer nieuws


Oudere artikelen...

Vacaturebank

 

Je nieuwe baan

werkveld
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
Totaal vacatures: 65, nieuw deze week: 17
De meest recente vacatures
>

Software Engineer bij Modderkolk

Modderkolk - Wijchen
>

Onderzoeker Leidingnetmodellen

KWR Watercycle Research Institute -...
>

Senior Cost Estimators Offshore

Van Oord - Gorinchem
>

Project Management Ondersteuner Bou...

Infraflex BV - Utrecht
>

Junior-projectleider civiele techni...

Wareco Ingenieurs - Amstelveen
CVbank

 

Je nieuwe collega

werkveld
niveau
regio
trefwoord
> uitgebreid zoeken
De meest recente CVs
>

Ervaren ondersteuner van lijnmanage...

WO
>

Operations Manager

WO
>

Master student Physical Geography

WO
>

Onderhoud, technisch beheer, asset...

WO
>

Milieukundige

HBO
MilieuMatch.nl - vacaturebank voor milieu specialistenChemieMatch - vacaturebank voor Chemie professionalsBouwMatch.nl - vacaturebank voor bouwspecialistenWater-Match.nl - vacaturebank voor water professionalsInfraMatch.nl - vacaturebank voor Infra specialisten